Dette er et sponsoreret indlæg.
Lad det være sagt med det samme. Investering i CFD’er er ikke for nybegyndere indenfor investeringsverdenen. Det gælder selvfølgelig for alle aktivklasser, at du bør have styr på, hvad du foretager dig, men det gælder særligt for CFD’er, der må anses for et være en mere kompleks investeringsform sammenlignet med f.eks. danske aktier.
Betyder det så, at du bare skal holde dig fra CFD’er? Ikke nødvendigvis. Hvis du har erfaring med at investere, og er villig til at sætte dig grundigt ind i tingene, kan CFD’er være et rigtig godt alternativt til f.eks. aktier.
Hvad er en CFD?
CFD er en forkortelse for ”Contract For Difference” – på dansk en såkaldt differencekontrakt. En CFD adskiller sig ved de fleste andre investeringsformer ved, at du ikke ejer det underliggende aktiv. Køber du f.eks. en aktie i Danske Bank eller Vestas, så ejer du en del af virksomheden. Køber du derimod en CFD, der følger Danske Bank eller Vestas, ejer du IKKE en del af virksomheden.
En CFD repræsenterer altså ikke nogen ”reel værdi” som sådan, men er i stedet en kontrakt, der følger prisen på det underliggende aktiv. Det lyder måske ikke fordelagtigt, men det kan det sagtens være – særligt i to tilfælde.
Fordele ved CFD’er
For det første er CFD’er langt nemmere at shorte med. Når du indgår en CFD-kontrakt med en modpart, vil en af partnerne reelt set shorte det underliggende aktiv, da kontrakten ”sælges” til køberen. I en CFD-handel er der derfor som udgangspunkt altid en part, der er short, og men modpart, der er long. Det gør det hurtigt og effektivt at shorte forskellige aktiver.
Den anden fordel er, at det er nemmere at få adgang til gearing, når du investerer via CFD. Det betyder selvfølgelig ikke, at gearing i sig selv er en fordel – men alt andet lige er det en fordel, at muligheden foreligger.
Sådan kommer du i gang med at investere i CFD’er
Hvis du synes, at CFD’er lyder som et interessant investeringsalternativ, bør du starte med at sætte dig grundigt ind i, hvordan investeringer i denne type kontrakter foregår. En måde at gribe det an på kunne være at starte med at investere i litteratur, der dækker emnet. Du kan også oprette en demokonto hos mange børsmæglere. På den måde kan du prøve teorien af i praksis uden, at du risikerer tab. Når så du senere hen føler dig komfortabel med CFD’ere, kan du gradvist skifte over til at investere for egne midler.
Som med alt andet indenfor investeringsverden tager det tid at sætte sig ind i CFD’er. Men når først du er i gang med dine CFD-handler, vil du hurtigt opleve, at det har været investeringen værd.